här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
söndag 15 maj 2016
Kyckling i långpanna med vitlökskräm
Ett recept från ICAs matkasse, inspiration. Gott och enkelt recept! Gillar rotfrukter i ugn!
Kyckling
900 g fast potatis
2 rödlökar
2 majskolvar
2 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingklubbor
3 tomater
1/2 dl balsamvinäger
Citron- och persiljehack
skal av 1 citron
1/2 kruka persilja
Vitlökskräm
1 1/2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
Kyckling:
Dela potatisen. Skala och skär löken i klyftor och majsen i skivor, blanda allt med hälften av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan på den förvärmda långpannan tillsammans med potatisen, löken och majsen. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
Dela tomaterna i halvor. Lägg dem på plåten. Ringla över vinägern och stek ytterligare ca 10 minuter.
Citron- och persiljehack:
Riv skalet av citronen och hacka persiljan och blanda.
Vitlökskräm:
Blanda smetana med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med potatis, grönsaker och vitlökskrämen. Strö över citron- och persiljehacket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar