Sidor

söndag 15 maj 2016

Kyckling i långpanna med vitlökskräm

Ett recept från ICAs matkasse, inspiration. Gott och enkelt recept! Gillar rotfrukter i ugn! 


 

Kyckling

  • 900 g fast potatis 
  • 2 rödlökar 
  • 2 majskolvar 
  • 2 msk olivolja 
  • salt och peppar
  • 4 kycklingklubbor 
  • 3 tomater 
  • 1/2 dl balsamvinäger 

Citron- och persiljehack

  • skal av  1 citron 
  • 1/2 kruka persilja 

Vitlökskräm

  • 1 1/2 dl smetana 
  • 1 vitlöksklyfta
    1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.

    2. Kyckling: 
    3. Dela potatisen. Skala och skär löken i klyftor och majsen i skivor, blanda allt med hälften av olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar. 
    4. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan på den förvärmda långpannan tillsammans med potatisen, löken och majsen. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
    5. Dela tomaterna i halvor. Lägg dem på plåten. Ringla över vinägern och stek ytterligare ca 10 minuter.

    6. Citron- och persiljehack: 
    7. Riv skalet av citronen och hacka persiljan och blanda.

    8. Vitlökskräm: 
    9. Blanda smetana med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    10. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och vitlökskrämen. Strö över citron- och persiljehacket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar