Sidor

lördag 2 april 2016

Persiljekyckling med glaserad lök

Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt gott! Kändes lite mer "festligt" på nåt vis. 



    Potatis

    • 1125 g fast potatis 
    • 2 1/2 msk olivolja 
    • salt och svartpeppar 

    Löksås

    • 312 1/2 g pärllök 
    • 1 1/4 msk smör 
    • 1 1/4 msk strösocker 
    • 1 1/4 msk rödvinsvinäger 
    • 3/5 dl vatten 
    • 1 1/4 dl vispgrädde 
    • 1 1/4 dl mjölk 
    • 3/5 påse salladslök (à 125 g)

    Kyckling

    • 3/5 kruka persilja 
    • 5 kycklingfiléer 
    • 1 1/4 tsk smör 

    Till servering

    • 2 1/2 hjärtsallad

      1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
      2. Potatis: Skär potatisen i skivor, lägg dem i en bunke och blanda med olivoljan, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
      3. Löksås: Skala lökarna och bryn dem i smör i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt. Häll i vinägern och låt koka in. 
      4. Häll i vatten och grädde och låt koka sakta tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken och blanda ner.
      5. Kyckling: Hacka persiljan.
      6. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Vänd dem sedan i persiljan. Lägg kycklingfiléerna på potatisplåten när det återstår ca 10 minuter av potatisens tid och låt dem steka klart.
      7. Till servering: Skär salladen i bitar och skiva kycklingen. 
      8. Servera kycklingen med löksås, sallad och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar