Sidor

lördag 2 april 2016

Lövbiff med mango och avokadosalsa

Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt gott och fräscha smaker! Enkelt att göra också!

Ca 4 port.

  • 1 mango 
  • 2 avokado 
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 lime 
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander 
  • 4 port glasnudlar 

Lövbiff

  • 2 msk honung 
  • 2 msk japansk soja 
  • 2 msk vatten 
  • ca 500 g lövbiff 
  • 2 tsk olja
    1. Salsa: Skala mangon och skär den i tärningar. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det. Ansa och skiva salladslöken. Blanda allt i en skål.
    2. Riv skalet av limen och pressa ur saften.
    3. Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar. Toppa med korianderblad.
    4. Glasnudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Lövbiff: Blanda honung, soja och vatten.
    6. Strimla och stek lövbiffen i olja i en stekpanna några minuter runt om. Häll över sojablandningen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
    7. Servera lövbiffen med salsa och glasnudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar