Sidor

fredag 22 april 2016

Kycklinggryta med dragon och äpple

Ett recept från ICAs matkasse, gott! Perfekt vardagsmat! 



4 port.


  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 gul lök 
  • 1 äpple 
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé 
  • 1 msk olja 
  • salt och peppar
  • 3 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
  • 1 kruka dragon 
  • 2 dl vispgrädde 
  • 2 tsk majsstärkelse 
  • 150 g haricots verts 
  • 1/2 cosmopolitansallad 
    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skala löken, skär den och äpplet i klyftor. Skär bort kärnhuset från klyftorna på äpplet.
    3. Bryn kyckling, lök och äpple i olja i en stekpanna i omgångar och lägg över i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter.
    5. Hacka dragonen. Blanda grädde med majsstärkelse. Häll ner grädde och dragon i kastrullen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Lägg bönorna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter. 
    7. Skär salladen i bitar.
    8. Servera grytan med ris, bönor och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar