Sidor

söndag 17 april 2016

Kiwisorbet

Fick en ask med Kiwi av min mamma igår, så letade fram ett recept på kiwisorbet på Tasteline. Gott och fräscht! Kul att använda glassmaskinen igen, den används alldeles för sällan!


1.5 dl vatten
1.5 dl rårörsocker
360 dl kiwis
1 msk citronsaft
  • 1. Koka upp vatten och socker och låt sjuda 1-2 minuter. Låt sockerlagen svalna. Mosa eller mixa frukterna. Blanda fruktmassa, citronsaft och den svalnande sockerlagen. Häll blandningen i den startade glassmaskinen.
  • 2. Servera sorbeten i vida portionsglas och dekorera den med kiwiskivor, citronmellisblad och eventuellt lite vispad grädde. Byt gärna ut kiwin mot egen frukt/bär, men var noga med att mängden blir 600 g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar