Sidor

tisdag 26 april 2016

Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Ett recept från ICA's matkasse. Soppan va okej, men lite trist. 


Ca 4 port.


Soppa

  • 1 gul lök 
  • 1 bakpotatis 
  • ca 600 g butternutpumpa 
  • 1 tsk olja 
  • 2 dl vitt matlagningsvin 
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche 
  • salt och peppar

Bröd

  • 4 bröd 
  • 130 g tapenade 

Topping

  • 1/2 kruka rosmarin 
  • 1 dl skalade mandlar 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 250 g kastanjechampinjoner 
  • 1 msk smör
  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Soppa: Skala lök och potatis, hacka löken och tärna potatisen.
  3. Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar.
  4. Fräs grönsakshacket (förutom pumpan) i olja i en stor kastrull. Lägg i pumpan och häll i vinet. Låt koka någon minut. Tillsätt buljongen och koka tills pumpan är mjuk, ca 10 minuter.
  5. Bröd: Grädda bröden.
  6. Rör ner crème fraiche och mixa till en jämn soppa. Smaka av med salt och peppar.
  7. Topping: Hacka rosmarinen. Rosta mandlarna i torr stekpanna på medelvärme.
  8. Skala och skiva vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek den och vitlöken i smör i en stekpanna. Vänd ner rosmarinen.
  9. Toppa soppan med svamp och mandlar.
  10. Servera med bröd och tapenade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar