Sidor

söndag 17 april 2016

Broccolifritters med tzatziki

Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Kul att få testa olika goda vegetariska rätter, blir annars ganska så sällan som jag lagar vegetariskt. Detta var i alla fall väldigt gott! 


4 port.

Potatis

  • 900 g fast potatis 

Tzatziki

  • 1 gurka 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 2 dl matyoghurt 
  • salt och peppar

Fritters

  • 500 g broccoli 
  • 2 dl riven grana padano 
  • 4 ägg 
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • 1/2 tsk salt 
  • 3 msk pesto arrabbiata 
  • 3 msk smör 

Tillbehör

  • 1/2 rödlök 
  • 4 tomater
    1. Potatis: Koka potatisen.
    2. Tzatziki: Riv gurkan grovt. Lägg i ett durkslag och låt rinna av. Pressa ur vätskan.
    3. Skala och riv vitlöken och blanda den med yoghurt, gurka, salt och peppar.
    4. Fritters: Skär broccolin i bitar och mixa den i en matberedare ganska fint (eller riv broccolin på rivjärn.) Riv osten. 
    5. Blanda ägg, mjöl, salt, pesto och ost, vänd ner broccolin. Forma till biffar och stek dem i omgångar i smöret i en stekpanna.
    6. Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna. 
    7. Servera fritters med potatis, tzatziki, lök och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar