Sidor

söndag 17 april 2016

Lammfärslimpa med krämig polenta

Ett recept från ICAs matkasse, annorlunda men gott! Har nog aldrig ätit polenta förut, påminner om mannagrynsgröt.. Lite skumt att äta för sig, men i kombination med det andra var det gott! 


4 port.

Färslimpa

  • 1 ägg 
  • 1 dl mjölk 
  • 1 dl ströbröd 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • ca 500 g lammfärs 
  • 1 tsk rosmarin 
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm peppar 

Sås

  • 1 burk oliver (med pimiento, à 140 g)
  • 1 rödlök 
  • 1 tsk olivolja 
  • 400 g krossade tomater 
  • 2 msk pesto arrabbiata 
  • 2 msk balsamvinäger 

Polenta

  • 7 dl vatten 
  • 2 msk kycklingfond 
  • 1 1/2 dl polenta majsgryn 
  • 1 dl riven grana padano 
  • 2 msk smör 

Till servering

  • 1/2 cosmopolitansallad
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Färslimpa: Blanda ägg och mjölk i en bunke och rör i ströbröd. Låt svälla några minuter. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma färsen till två smala limpor och lägg i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Sås: Låt oliverna rinna av. Skala och grovhacka löken och stek den i olivolja i en stekpanna. Blanda ner tomater, oliver, pesto och balsamvinäger. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Polenta: Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter. Rör om då och då.
    5. Riv osten och rör ner den och smöret i polentan. Smaka av med salt och peppar. 
    6. Till servering: Skär salladen i bitar.
    7. Servera polentan med färslimpa och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar