Sidor

fredag 25 mars 2016

Krämig kycklingpasta med västerbottenost

Ett recept från ICAs matkasse! Gott! Bra vardagsmat! 


Ca 4 port.

  • 4 port spaghetti 
  • 2 schalottenlökar 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 600 g tunnskivad kyckling 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 tsk salt 
  • 2 krm cayennepeppar 
  • 2 dl vitt matlagningsvin 
  • 2 1/2 dl vispgrädde 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 zucchini 
  • 3 plommontomater 
  • 1/2 kruka persilja 
  • 1 dl riven Västerbottensost
    1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
    2. Skala och skiva lök och vitlök.
    3. Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en het stekpanna. Lägg sedan i lök och vitlök, krydda med salt och cayennepeppar. Häll i vinet och låt koka upp.
    4. Lyft över kycklingen till en stor kastrull. Rör ner grädde och tomatpuré och låt allt sjuda ca 10 minuter.
    5. Skär zucchinin i tärningar och stek i resten av olivoljan i stekpanna. Lyft över i kastrullen.
    6. Skär tomaterna i klyftor och lägg i kastrullen.
    7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    8. Hacka persiljan och blanda ner den i kycklingen.
    9. Servera kycklingen med pastan och osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar