Sidor

fredag 25 mars 2016

Sesambakad lax med soja och ingefära

Ett recept från ICAs matkasse! Väldigt gott! Fräsch och god sallad som är till. Kan tänka mig att denna rätten är väldigt bra på sommaren. 


Ca 4 port.

  • 4 port ris (gärna basmatiris)
  • ca 600 g laxfilé 
  • 1 msk sesamfrö 
  • salt och peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära 
  • 2 msk japansk soja 
  • 2 msk sweet chilisås 
  • 1 lime 
  • 1/2 förp böngroddar (à 180 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g pak choi
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar.
    4. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
    5. Skala och riv ingefäran. Vispa ihop soja med chilisås och blanda ner ingefära och pressa i limesaft till en dressing.
    6. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av. Ansa och strimla salladslök och pak choi. Blanda grönsakerna med dressingen.
    7. Servera laxen med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar