Sidor

torsdag 3 mars 2016

Blåbärssoppa

Ett recept ur min nya bok Per Morberg lagar husmanskost, en väldigt trevlig bok! Såg så gott ut med blåbärssoppa, så gjorde det till efterrätt idag. Väldigt lätt att göra också, så jag rekommenderar att du testar!


7,5 dl blåbär
0,5 dl strösocker 
7,5 dl vatten
1,5 msk potatismjöl

Garnering:
Grädde
Blåbär
Mandelbiskvier

Mät upp blåbären i en kastrull, tillsätt socker och vatten. Låt koka 2-3 minuter, blåbären ska inte koka sönder helt. Dra kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt i en tunn stråle under omrörning. Låt koka upp på nytt. Strö ev på lite extra socker. Låt svalna. Servera med vispad grädde och mandelbiskvier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar