Sidor

tisdag 8 mars 2016

Ängamatssoppa

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Min sambo blev väldigt förtjust i denna soppan, men jag tyckte att den va lite trist.



Ca 4 port.

300 g blomkål
2 morötter
4 salladslökar
100 g sockerärter 
3 dl vispgrädde
Salt och nymalen svartpeppar

Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar. Skala och skiva morötterna fint. Strimla det gröna på salladslökarna. Lägg alltsammans i en kastrull men spara några lökstrimlor till garnering. Lägg ner sockerärtorna (dela dem eventuellt först). Häll på buljong och grädde. Låt koka upp och koka tills grönsakerna är mjuka men fortfarande spänstiga, 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladslökstrimlorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar