Sidor

måndag 12 oktober 2015

Tabbouleh

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Har testat göra tabbouleh förut, men då var det med gul lök och tomat i. Tycker att det var gott med båda varianterna. Gul lök kan ju bli lite starkt, så det va bra med purjolök istället. Rekommenderar hur som helst att du testar, gott med kyckling och creme fraiche blandat med fetaost, vitlök och hackade Kalamata oliver. 

Ca 4 port.
2 dl (150 g) bulgurvete
Rejält med bladpersilja (75 g)
1/2 finhackad späd purjolök
10-15 färska myntablad eller 2-3 tsk torkad mynta
1/2 grön gurka i små tärningar
2-3 msk pressad citron
Ca 4 msk olivolja av bästa kvalité 

Börja med att lägga bulgurvetet i blöt i ljummet vatten ca 30 minuter. Förbered grönsakerna. Häll sedan bort det vatten som inte bulgurvetet tagit upp. Det klassiska är att "vrida" ur kornen med händerna, då blir de lagom blöta. Blanda bulgurvetet i en skål med hackad persilja, purjohack och hackade färska myntablad eller smulad torkad mynta. Rör också ner små, små kuber av vanlig grön gurka. Stänk över en blandning av citron och olivolja och blanda allt noga. Låt salladen dra minst en kvart före serveringen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar