Sidor

onsdag 14 oktober 2015

Sparmatsgryta med korv och rotsaker

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Har gjort korvgryta några gånger förut och jag kan utan tvekan säga att denna var den bästa. Tänk vad lite kryddor kan göra!
Missade att köpa persilja, men det gjorde inte så mycket...



Ca 4 port.

1 morot
2 st gula lökar
1/2 zucchini 
Ca 150 g kålrot
1 palsternacka
1 purjolök
5 st potatisar
5 dl vatten
1,5 dl öl
1 msk tomatpuré 
1 1/2 tsk salt
2 st lagerblad
1/2 tsk timjan 
1/2 msk kryddpeppar
250 g falukorv 
Bladpersilja
Olja att steka i

Gör iordning grönsakerna, skär i ganska lagom stora munsbitar. Stek alla grönsakerna i olja i en stor gryta. Häll på vatten, öl, tomatpuré och kryddor och låt koka under lock i 20 minuter. Tillsätt korven skuren i tjocka remsor och låt koka ytterligare 5 minuter under lock. Tillsätt slutligen en knippe persilja och servera med senap och gott bröd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar