Sidor

lördag 3 oktober 2015

Orientalisk lövbiff

Ett recept från boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkelt att göra och helt okej vardagsmat. 


4 port.

4 lövbiffar (ca 300 g)
1-2 msk smör eller olja
1/2 moget päron
4 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk ingefära
2 medelstora gula hackade lökar
4 msk äkta soja
1 liten morot i stavar
1-2 msk socker
2 msk vinäger
1 bunt gräslök
2-3 msk rostade sesamfrön (rostad i torr stekpanna några minuter)

Skär lövbiffar i breda strimlor. Lägg dem i en skål tillsammans med hackad vitlök och soja och hackad färsk (skalad) ingefära. Stek lök, morot och grovhackat päron i sparsamt med olja eller smör. Ta upp och lägg åt sidan. Lägg i köttbitarna och höj värmen. Lägg tillbaka grönsakerna. Slå ca 1 dl vatten i stekpannan. Smaka av såsen med socker och vinäger. Strö över hackad gräslök (inte för mycket) och rostade sesamfrön. Servera med kokt ris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar