Sidor

lördag 3 oktober 2015

Farmors kalvbullar

Ett recept från boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Riktigt saftiga och goda och mycket smak! Rekommenderas! 


4 port.

400 g kalvfärs
1-1 1/2 tsk salt
2 äggulor
2 vita formbrödskivor
2 dl vichyvatten
1 dl grädde
1/2 krm malen kryddnejlika
1/2 krm malen muskot
1 krm nymalen vitpeppar
Smör till stekning

Börja med att blanda färsen med salt. Rör någon minut och smula ner brödet. Blanda ner vichyvattnet, äggulorna, grädden och kryddorna. Låt smeten stå en stund. Forma den sedan till lite avlånga stora kalvbullar, som steks i smör. Ta inte för många samtidigt i stekpannan, utan stek i omgångar. Servera med frästa champinjoner, kokt potatis, gräddsås och lingonsylt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar