Sidor

söndag 11 oktober 2015

Martins fina fisksoppa

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. En enkel men väldigt god soppa! 


1 1/2 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
800 g fisk (blandade sorter)
1 morot
1 purjolök
1 gul lök
1-2 msk olja
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 kuvert saffran (1/2 g)
3 tomater
2-3 dl creme fraiche
300 g räkor
2-3 msk färsk strimlad basilika
Salt, vitpeppar, gräslök

Skala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna fina strimlor. Fräs grönsakerna försiktigt och på rätt svag värme i oljan i en gryta. Lägg också i hackad vitlök och smula över saffran. Slå på vattnet, smula i buljongtärningarna och lägg i små bitar av flådda tomater (kärnhuset tas inte med). Rör ner creme fraiche. Låt soppan koka ca 8 minuter. Lägg sedan i fisken skuren i stora bitar. Låt koka upp. Smaka av soppan med salt och vitpeppar. Strö vid serveringen över gräslök, finstrimlade basilikablad och skalade räkor. Även gott med vitlöksbröd och aioli till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar