Sidor

söndag 11 oktober 2015

Pulled beef på högrev

Idag fick sambo bestämma vad vi skulle äta. Han letade upp detta receptet på internet, ville göra nåt på högrevs biten vi hade hemma. Jag hade funderat på att göra kalops, men nu blev det sambos önskemål: pulled beef! Och det är ju riktigt gott!
Perfekt att göra på söndagar, det tar ju lång tid att göra.

  • 1 kilo benfri högrev 
  • 1-2 st. gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 deciliter ketchup
  • 1 matsked chipotlepulver
  • 1 matsked farinsocker
  • 0,5 matsked mald spiskummin
  • 1 matsked whisky

Så här gör du

  1. Se till att du har en ugnssäker gryta med lock. Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet).
  2. Skala gul lök och vitlök, vitlöken skär du i små bitar och den gula löken skär du i tjocka skivor. Blanda de andra ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå köttet.
  3. Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det ta upp mot 6-8 och då får det ta den tiden. Stressa aldrig med pulled beef, det går inte.
  4. Kolla ungefär en gång i timmen så att det inte bränner i botten. Om du märker att det blir alldeles för vattnigt sätt då locket på glänt och låt det ångas bort.
  5. Din pulled beef är färdiglagad när köttet faller isär om du drar det försiktigt med en gaffel.
  6. Dra isär köttet med en stor gaffel och blanda runt alltsammans i grytan. Om du ska bjuda på receptet passar det utmärkt att göra dagen före och sen värma på runt 100 grader i ugnen en stund innan du ska servera maten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar