Sidor

fredag 27 februari 2015

Karrégryta Bombay

Ett till tips från en kollega! Perfekt eftersom jag hade fläskkarré hemma ändå. Gott var det också! 



  • ca 600 g fläskkarré
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 380 g kikärter
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka körvel
  • salt och peppar
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär karrén i bitar.
  3. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor, dela och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  4. Fräs karrén i hälften av oljan. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2–3 minuter. Lägg det i en kastrull.
  5. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i resten av oljan. Blanda grönsaksfräset, kikärterna, buljongen, kokosmjölken och tomatpurén med karrén. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
  6. Hacka körveln och vänd ned i grytan innan servering. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  7. Servera grytan med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar