Sidor

måndag 2 februari 2015

Wokgryta med lövbiff

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Trodde att detta skulle vara mycket godare än det var.. Blev ganska så smaklöst. Hade blivit godare med färsk chili i och ostronsås..



4 port

1 msk olja
100 g lövbiff
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 medelstor morot i smala stavar
1 stor purjolök i strimlor på längden
1 rödlök i smala klyftor
1/2 gul paprika i strimlor
2 kvistar broccoli i småbitar
4-5 msk hackad persilja
2 tomater
Salt och svartpeppar
Soja
3/4 tsk basilika

Skär lövbiffen i breda strimlor. Skala moroten. Skär den i långa bitar och sedan i smala fina stavar. Skölj, ansa och skär purjon i smala strimlor. Vänta med tomaterna. Värm upp woken, häll i en gnutta olja. Stek biffstrimlorna i ca 1/2 minut. Lyft sedan upp köttet och lägg det på en tallrik så länge. Torka ur woken, häll i ytterst lite fett. Lägg i vitlök, morötter, purjo, paprika, rödlök och broccoli. Vänd det hela flitigt medan det fräser på rätt stark värme. Lägg på lock och vänta 2-3 minuter. Lägg då i tomaterna skurna i tärningar och krydda samtidigt med salt, peppar och basilika. Stänk över soja. Lägg tillbaka köttstrimlorna och vänd runt det hela. Lägg på locket igen ett par minuter. Strö över persiljan. Servera direkt med kokt ris eller nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar