Sidor

söndag 21 december 2014

Julsill med apelsin och saffran

Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig! Testa gärna!
På bilden är det den i mitten längst ner.



500 g urvattnad sillfilé
10 st kryddpepparkorn
Strimlat skal av en halv apelsin
1/2 rödlök
3/4 dl ättika
1 dl socker
1 lagerblad
1 pkt saffran (1/2 g)

Krossa kryddpepparkornen. Strimla apelsinskalet. Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Blanda ner den krossade pepparn, apelsinskal, lagerblad och saffran. Låt kallna. Skär sillen i bitar och varva den med löken i en glasburk. Häll på lagen. Täck över och låt stå svalt ca 1 dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar