Sidor

fredag 28 februari 2014

Hallonsemifreddo med daim

Superenkelt och supergott! Både jag och min kille kunde inte låta bli att ta två bitar!


2 stora ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde
2 dubbeldaim
2 dl hallon


Knäck äggen och dela gulorna från vitorna i varsin skål. Vispa vitorna till ett fast, hårt skum som bildar toppar.
Vispa sedan ihop gulorna med strösockret och vaniljsockret tills blandningen blir ljust gul.
Vispa sist grädden fluffig.
Hacka eller krossa daimen.
Blanda försiktigt ner grädde, äggvitor och daim i skålen med äggulor. Rör om till en jämn smet.
Häll allt i en form.
Mosa eller mixa hallonen och häll i formen.
Lägg på plastfolie så att det ligger tätt mot smeten.
Ställ i frysen i minst 3 h. Låt tina i kylskåpet ca 30 minuter före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar