1 kyckling
1 morot, skalad i bitar
1 gul lök, skalad i bitar
2 msk skivad ingefära
2 vitlöksklyftor
Lägg kycklingen i en stor kastrull, slå på vatten så att det täcker och koka upp, skumma av och tillsätt lök, ingefära och morot. Koka i 20 minuter och låt fågeln ligga kvar och svalna något i kastrullen. Ta sedan upp den och sila av buljongen och koka ihop den till 2/3. Plocka köttet från skrovet.
Köttet från en kyckling
7 dl hönsbuljong
1 morot strimlad
1 purjolök strimlad
1 msk färsk ingefära, strimlad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk currypulver
Salt och peppar
2 msk vetemjöl
Olja
Hetta upp oljan i en gryta, vänd ner morot, purjolök, ingefära och vitlök, rör någon minut. Tillsätt currypulver och fortsätt röra lite till. Pudra över mjölet, rör om noga och häll sedan i buljongen, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt småsjuda i 5 minuter innan kycklingköttet tillsätts. Servera med kokt ris.