Sidor

söndag 9 mars 2014

Syltkakor

Enkelt och gott recept! Första plåten gjorde jag utan formar.. Blev inte så bra, sylten rann ut på ungefär hälften. Så använd formar! 


  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör 

Fyllning:

  • 1 dl fast sylt
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  2. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar