Sidor

lördag 16 juli 2011

Jordnötskaka


Har bakat mig igenom alla recepten i Maria Öhrns bok kladdkakor. Och detta var helt klart bäst. Underbart god! Jordnötssmöret är verkligen pricken över i:et!!

25 g smör
200 g jordnötssmör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao

kokostäcke:
100 g ljus blockchoklad
1  dl kokosflingor

Smör och bröa en springform, ca 21 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop jordnötssmör med det smälta smöret och blanda sen ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör noga. Blanda ner mjöl, bakpulver och kakao. Häll smeten i formen och grädda i ca 12 minuter i 200 grader. Låt svalna. Smält chokladen och rör ner kokosflingorna. Bred ett lager på toppen av kakan. Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar