Sidor

söndag 17 juli 2011

Kerstins Tårta


Denna tårtan brukar min styvmamma göra lite då och då, och den är alltid en succé!

Botten:
4 hårt slagna äggvitor
2 dl strösocker
150 g mald sötmandel eller hasselnötter

Vispa samman och häll i en smord och bröad springform. Grädda i ca 15-20 minuter, i 175 grader. Låt svalna.

Kräm:
4 st äggulor
2 dl strösocker
1 dl  vispgrädde
100 g smält smör
1 nypa vanilsocker

garnering:
vispad grädde
rostade hackade hasselnötter

 Blanda äggulorna, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda under omrörning ca 5-10 minuter. När krämen svalnat tillsätt då smöret och vaniljsockret, bred därefter krämen över kakan. Garnera med vispad grädde och rostade hackade hasselnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar