Sidor

måndag 30 maj 2011

30 Maj Rulltårta

En till klassiker! Det är ju så gott! Och så himla enkelt. Fler rulltårtor åt folket!

3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
2 dl fast sylt eller fruktmos

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett
sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred genast på
fyllningen och rulla ihop kakan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt
svalna innan den skärs i bitar.
Tips: Är det svårt att få bort bakplåtspappret kan du fukta det lite med vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar