Sidor

lördag 1 januari 2022

Sotad och kryddgravad lax

Ett recept från en Allt om mat tidning. Såg så himla gott ut på bilden. Men tycker att laxen blev torr och konstig.


400 g lax - tunnsida från, med skinn, som varit fryst 3 dygn  

0,5 dl strösocker

0,5 dl salt

0,5 msk vitpeppar - krossad

4 dillstjälkar

0,5 msk anis - krossad

0,5 msk fänkålsfrön - krossade

0,5 msk kummin - krossad


Gnid in laxen med socker, salt och peppar. Lägg på de grovhackade dillstjälkarna och grava laxen

i kylen 2 dygn. Vänd den några gånger under tiden.

Torka av laxen med hushålls­papper och skär bort skinnet. Gnid in laxen med anis, fänkål och kummin. Sota den runt om i torr het stekpanna ca 1 minut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar