4 gelatinblad
3 dl crème fraiche
400 g färskost - naturell
0,75 dl pepparrot - riven
1 msk dijonsenap
1 msk honung - flytande
1 tsk salt
Botten:
200 g kavring
125 g smör
Garnering:
1 dl gräddfil
0,5 dl pepparrot - riven
2 msk gräslök - finhackad
Botten: Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp crème fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning.
Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.
Ta loss cheesecaken från formen. Bred på gräddfilen och strö över pepparrot och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar