Sidor

lördag 1 januari 2022

Pepparrotscheesecake

Ett recept från en Allt om mat tidning. Supergod! Rekommenderas verkligen!


4 gelatinblad

3 dl crème fraiche

400 g färskost - naturell

0,75 dl pepparrot - riven

1 msk dijonsenap

1 msk honung - flytande

1 tsk salt


Botten:
200 g kavring

125 g smör


Garnering:
1 dl gräddfil

0,5 dl pepparrot - riven

2 msk gräslök - finhackad


Botten: Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp crème fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning.

Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.

Ta loss cheesecaken från formen. Bred på gräddfilen och strö över pepparrot och gräslök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar