Sidor

söndag 2 januari 2022

Romaines skinksallad

Ett recept från en gammal Allt om mat tidning från 1991. Supergod och fräsch sallad. Hade aldrig kommit på tanken själv att göra en sån sallad så det var kul att testa. Väldigt god dressing till. Och snabbt gick det att göra också! Rekommenderar verkligen att du testar! Går bra att utesluta brödet så blir den LCHF.



4 portioner

1 dl vispgrädde

1 dl lätt creme fraiche

Några droppar citronsaft

1 krm salt

1 krm muskot

1 huvud romainesallad 

150 g mildrökt skinka i 2 mm tjocka skivor

2 skivor mörkt rågbröd

1 msk smör

1 msk klippt gräslök

2 tomater

Vispa grädden och blanda samman såsen. Smaksätt den ev mer men tänk på att muskoten lätt kan ta överhand. Skölj och skär salladen i strimlor och brödet något tjockare. Fördela såsen på flata tallrikar. Lägg salladen ovanpå. Bryn smöret i en stekpanna och bryn skinkan och brödet hastigt. Blanda ned gräslöken. Fördela skinkblandningen på salladen och garnera med några tomatklyftor och gräslöksstrån. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar