Sidor

lördag 6 november 2021

Ris med kräftstjärtar

Ett recept från en Allt om mat tidning. Väldigt annorlunda smakkombination som jag aldrig testat förut! Blev positivt överraskad över hur gott det var.
4 portioner 

 170 g kräftstjärtar 
4 dl långkornigt ris 
1 burk kokosmjölk (400 g) 
1 pressad vitlöksklyfta 
2 msk stark curry 
1 msk gurkmeja 
1 tsk salt 
1/2 dl hackad basilika och persilja 

tillbehör: sallad 

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda kokosmjölk, vitlök, curry, gurkmeja och salt. Blanda ner kokosmjölksblandningen i riset. Låt kräftstjärtarna rinna av och rör ner dem i riset. Tillsätt basilika och persilja. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar