Sidor

tisdag 30 november 2021

Madam Vongs fläsk med plommon och mandel



Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och väldigt gott! 


4 portioner

400 g benfri fläskkarré
299 g kärnfria katrinplommon
4 salladslökar
100 g skållad sötmandel
1 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk japansk soja
2 dl vatten
2 msk riven färsk ingefära
100 g färsk spenat

Tillbehör:
Basmatiris
Mango chutney


Strimla köttet och hacka katrinplommonen grovt. Strimla salladslöken och rosta mandeln i en torr stekpanna.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Bryn köttet och efterstek ca 10 minuter på medelvärme,
Tillsätt plommon, vitlök, salt, peppar, soja, och vatten. Rör om och låt koka några minuter utan lock så att vätskan dunstar.
Vänd ner salladslök, ingefära och mandlar och låt koka ytterligare några minuter.
Rör ner spenaten och låt den bara bli varm så att den inte tappar sin färg. Servera med basmatiris och mango chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar