Ett recept från en Allt om mat tidning. Tyckte att det såg så tjusigt ut i burken och så stod det att det passar till kött, så tänkte att det kan ju vara kul att prova! Plus att oljan sen passar perfekt att ha till dressing. Jag gjorde däremot en liten ändring, tog persilja istället för koriander. Hur som helst så blev det gott!
1 stor burk (till 25 pers):
5 citroner
4 msk salt
Färska korianderblad eller persilja
3 färska chilifrukter
3 stora lätt stötta vitlöksklyftor
Ca 7 dl olivolja eller så det täcker
Tvätta citronerna och skär dem i ca 5 mm tjocka skivor och ta bort kärnorna. Strö över rikligt med salt på båda sidor av citronskivorna och lägg dem att rinna av i en sil 24 timmar. Skölj av citronskivorna och torka av dem. Lägg dem i en ren torr burk och lägg korianderblad, chilifrukt och vitlöksklyftor på sidorna medan du fyller på burken. Häll över olivolja tills citronerna är täckta. Snurra på burken så att alla luftbubblor försvinner och se till att inget sticker upp över ytan. Låt stå och dra i en vecka innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar