Sidor

tisdag 30 november 2021

Kyckling med gult ris

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott!



4 portioner

2 vitlöksklyftor 

900 g kycklinglår med skinn

Saften av 1 citron

1 1/2 tsk salt

2 krm nymald vitpeppar

2 gula lökar

1 grön paprika

1/2 dl olivolja

1 kuvert saffran (0,5 g)

2 lagerblad

1 hönsbuljongtärning

6 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

3 dl långkornigt ris

Hacka vitlöken. Lägg kycklinglåren i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar. Skala och hacka löken,  strimla paprikan. Klappa kycklinglåren torra, hetta upp oljan i en stor gryta och bryn dem runt om. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vatten och vitt vin. Koka upp. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklinglåren färdiga. Servera direkt ur grytan. 

1 kommentar:

  1. Låter gott! Men stort leende när jag läste autokorrektet lönenivå som tydligen ska hackas��//Anneli S

    SvaraRadera