Sidor

tisdag 30 november 2021

Kräftgratinerad fisk

 Ett recept från en Allt om mat tidning. Kul att testa ett nytt sätt att tillaga fisk på, men blev tyvärr inte jätteimponerad.



4 portioner

500 g fiskfilé, t ex torsk 

1 tsk salt

100 g kokta, skalade kräftstjärtar 

1-2 msk hackad krondill eller 1 tsk torkad dillfrö + 1 msk hackad dill

1 pkt Kelda tomat- och paprikasås (2 1/2 dl)

1 dl riven lagrad ost

Tillbehör:

Kokt potatis eller ris

Sätt ugnen på 225 grader. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill. Häll över såsen och strö över osten. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar