Sidor
▼
tisdag 17 augusti 2021
Dagnys kassler
Ett recept från köket.se Såg enkelt och gott ut på bilden men tyvärr så blev det inte så bra som jag hade föreställt mig. Kasslern gav inte direkt någon sky ifrån sig, så såsen blev ganska så smaklös. Något för rinnig blev den dessutom. Och tiden för kasslern räcker inte på långa vägar, den va knappt varm efter 20 minuter.
4 portioner
500 g kassler
1-2 krm malen svartpeppar
pressgurka
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 gurka
skysås
1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl kycklingbuljong, varm
1 dl vispgrädde
2 msk av gurklagen
sky från kasslern
Till servering
potatis, kokt
morot, kokta
persilja, hackad
Pressgurka
Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål, rör om tills sockret har löst sig. Skala och skiva gurkan tunt, lägg skivorna i lagen.
Kassler
Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort nätet från kasslern, skär den i skivor och lägg dem i en smord, ugnsfast form, strö över peppar, täck med folie och värm i ugnen i ca 20 min, den ska bli genomvarm.
Sås
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl, blanda och slå på kycklingbuljongen lite i taget, ca 1 dl åt gången, vispa hela tiden och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde, lag från gurkan och sky från kasslern. Koka upp igen, smaka av med salt och gurklag, tillsätt skyn från kasslern när den är klar.
Servera kassler med sås, potatis, morötter och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar