Sidor

tisdag 29 juni 2021

Smal auberginelasagne

Hittade detta receptet på tasteline och tänkte att det skulle vara perfekt att bjuda min mamma på. Den blev god men alldeles för rinnig.
4 portioner 50 gram färsk spenat, hackad 50 gram parmesanost, riven 100 gram Keso, eller ricotta salt svartpeppar 0,5 st röd paprika, urkärnad och finhackad 200 gram champinjoner, skivade 1 klyfta vitlök, pressad 2 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika 3 dl passerade tomater 1 msk olivolja 200 gram aubergine, skivad på längden i 0,5cm tjocka skivor 12 st körsbärstomater, delade 50 gram cheddarost, riven 1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Finhacka spenaten och blanda den med parmesan och keso i en skål. 3. Salta och peppra efter smak. 4. Lägg hackad röd paprika och svamp i en annan skål tillsammans med vitlök, örter, passerade tomater och olivolja. 5. Salta och peppra ordentligt. 6. Bred ut hälften av tomat- och grönsaksröran i botten på en rektangulär ugnsform i porslin eller plåt och varva sedan aubergineskivor och ost- och spenatblandningen ovanpå. 7. Avsluta med aubergineskivor. 8. Häll på resten av tomatröran och lägg tomathalvor här och var. 9. Täck formen med aluminiumfolie och ugnsbaka i ungefär 30 minuter eller tills auberginen känns mjuk och genomstekt. 10. Ta av folien och strö riven ost över lasagnen. 11. Ställ in den i ugnen igen i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. 12. Servera med en krispig grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar