Sidor
▼
tisdag 29 juni 2021
Smal auberginelasagne
Hittade detta receptet på tasteline och tänkte att det skulle vara perfekt att bjuda min mamma på. Den blev god men alldeles för rinnig.
4 portioner
50 gram färsk spenat, hackad
50 gram parmesanost, riven
100 gram Keso, eller ricotta
salt
svartpeppar
0,5 st röd paprika, urkärnad och finhackad
200 gram champinjoner, skivade
1 klyfta vitlök, pressad
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
3 dl passerade tomater
1 msk olivolja
200 gram aubergine, skivad på längden i 0,5cm tjocka skivor
12 st körsbärstomater, delade
50 gram cheddarost, riven
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Finhacka spenaten och blanda den med parmesan och keso i en skål.
3. Salta och peppra efter smak.
4. Lägg hackad röd paprika och svamp i en annan skål tillsammans med vitlök, örter, passerade tomater och olivolja.
5. Salta och peppra ordentligt.
6. Bred ut hälften av tomat- och grönsaksröran i botten på en rektangulär ugnsform i porslin eller plåt och varva sedan aubergineskivor och ost- och spenatblandningen ovanpå.
7. Avsluta med aubergineskivor.
8. Häll på resten av tomatröran och lägg tomathalvor här och var.
9. Täck formen med aluminiumfolie och ugnsbaka i ungefär 30 minuter eller tills auberginen känns mjuk och genomstekt.
10. Ta av folien och strö riven ost över lasagnen.
11. Ställ in den i ugnen igen i ytterligare 10–15 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
12. Servera med en krispig grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar