Sidor

lördag 26 juni 2021

Knäckig rabarberpaj

Ett recept som en kollega tipsade mig om. Har aldrig förut haft kardemumma i rabarberpaj och kan säga att det var verkligen supergott! Rekommenderas verkligen!
6 portioner 500 g rabarber 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör 1/2 dl ljus sirap 1/2 dl grädde 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk kardemumma 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarberna och sprit ut dem i en gratängform. Smält ihop smör, grädde och sirap i en kastrull. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, havregryn, kardemumma och vaniljsocker i en skål. Vispa ihop smörblandningen med de torra ingredienserna. När du har en väl blandad smet brer du ut den över rabarberna. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar