Sidor
▼
lördag 26 juni 2021
Knäckig rabarberpaj
Ett recept som en kollega tipsade mig om. Har aldrig förut haft kardemumma i rabarberpaj och kan säga att det var verkligen supergott! Rekommenderas verkligen!
6 portioner
500 g rabarber
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl grädde
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarberna och sprit ut dem i en gratängform. Smält ihop smör, grädde och sirap i en kastrull. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, havregryn, kardemumma och vaniljsocker i en skål. Vispa ihop smörblandningen med de torra ingredienserna. När du har en väl blandad smet brer du ut den över rabarberna. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar