Sidor
▼
lördag 12 juni 2021
Köttgryta från medelhavsköket
Ett recept från köket.se. Tyvärr så hittade jag inte grytbitar av lamm så tog istället av nöt och det blev segt och tråkigt...trots att jag kokade extra länge. så rekommenderar att du tar lammkött eller annars kalvkött.
4 portioner
800 g grytbitar av nöt eller lamm
2 gula lökar
1 förp krossade tomater
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 tsk torkad körvel
1 tsk torkad timjan
2 klyftor vitlök
1 dl svarta oliver
Till dekoration:
färsk timjan
Skala löken och skär den i mindre bitar. Fräs den i olivoljan och lägg över i en gryta. Koka upp tomaterna och löken och låt puttra 5 minuter. Lägg i köttet, lite i taget, och låt koka upp mellan omgångarna.
Krydda med salt, peppar, körvel och timjan. Låt sjuda tills köttet känns mört, ca 20 minuter. Pressa ner vitlöken.
Blanda ner oliverna och låt dem bli varma i grytan. Dekorera med färsk timjan före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar