Sidor

måndag 5 april 2021

Brantevikssill

Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Vi brukar göra Brantevikssill till vårat årliga julbord, men den brukar vara lite annorlunda, den är mer torr, att sillen ligger i en massa kryddor och socker, så den blir som gravad. Helt ärligt så var denna varianten mycket bättre. Så detta är nu en ny favorit för min del! Rekommenderar verkligen att du testar! Supergod!



2 burkar inläggningssill à 420 g, varav 210 g sill

1 dl ättikssprit (12 %)

4 dl strösocker

3 dl vatten

2 msk grovt krossad vitpeppar

2 msk grovt krossad kryddpeppar

6 lagerblad

1 tråg med dill (Ca 1 dl finhackad dill)

1 rödlök

Skölj sillen i kallt vatten och skär den i sneda bitar. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, vitpeppar, kryddpeppar och lagerblad. Låt lagen svalna. Hacka dillen och rödlöken fint. Varva dill, lag, dill och rödlök i en glasburk. Ställ glasburken kallt i 1 - 2 dygn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar