Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Alltså wow! Så himla gott! Smakerna passade perfekt ihop! Här har jag dragit mig för att testa detta receptet då det ag så tråkigt ut, men jisses så fel jag hade. Fantastiskt gott!
4 portioner
4 bitar oxfilé à 200 g
1 finhackad rödlök
4 msk kapris
1 liten finriven pepparrot
4 äggulor
Salt och peppar
Smör till stekning
Olja till fritering
Till servering:
Några salladsblad
1 morot
Dijonsenap
Lägg skivorna av köttet med plastfilm mellan. Banka ut oxfilén tunt till ett elefantöra med en köttbank eller en kastrull. Låt köttet vila i rumstemperatur.
Skala och finhacka rödlöken. Skölj och strimla morot och sallad till serveringen. Hetta upp lite olja i en panna och fritera kaprisen. Fiska upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Stek lövbiffarna en i taget i smör i en het panna, salta och peppra. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med finhackad lök, riven pepparrot, kapris och en rå äggula per portion. Servera med sallad, morot och dijonsenap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar