Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Hade inte så värst höga förväntningar när jag började laga detta receptet, men oj så gott det var! Speciellt strösslet ovanpå, det passade perfekt till och förhöjde verkligen rätten! Kom lätt göra sånt strössel igen nästa gång jag gör wok!
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 liten lök
2 röda paprikor
250 g broccoli
600 g kycklinglårfilé
4 portioner ris
2 msk olja
3 msk grön thaicurry
800 g kokosmjölk
4 msk fisksås
1-2 lime
Salt
Kokosströssel:
1 scharlottenlök eller 1/4 rödlök
1 msk olja
1 dl kokosflingor
1 msk farinsocker
Skala och hacka vitlöken, ingefäran och löken. Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Skär i bitar. Skölj broccolin, dela i buketter och skär stammen i mindre bitar. Dela lårfiléerna i ett par bitar. Sätt igång riskoket. Gör som det står på paketet. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta. Fräs vitlöks-, ingefärs- och lökhacket tillsammans med thaicurryn någon minut. Lägg i kycklingen och fortsätt fräsa så att den blir lite brynt. Häll i kokosmjölken och fisksåsen. I med paprika- och broccolibitarna. Puttra i 10 minuter. Smaka av med pressad lime, salt och kanske mer thaicurry. Fixa strösslet under tiden: skala och skiva scharlottenlöken eller rödlöken. Fräs löken i oljan i en stekpanna tillsammans med kokosflingorna och farinsockret. Löken ska bli brynt. Smaka av med lite salt. Servera kycklingen med riset och strösslet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar