Sidor

lördag 12 oktober 2019

Knaprig kyckling kryddad som i provence

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Ett enkelt och supergott recept!


900 g kycklinglår med skinn
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
150 g haricots verts
1/2 msk olivolja
2 tomater
4 rosmarinkvistar
100 g fetaost

Ugnsstekt potatis:
750 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
Citron i klyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingen på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i ugnssäker form. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter. Skölj, skrapa och dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek potatisen samtidigt som kycklingen, ca 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden. Ansa och dela haricots verts. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ner tomaterna och stek ca 1/2 minut. Lägg bönor och tomater i formen tillsammans med kycklingen. Lägg på rosmarinkvistar och smulad fetaost. Stek mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter, tills osten smält till hälften. Servera genast tillsammans med potatis, citron och tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar