Sidor

måndag 13 maj 2019

Kokt vit sparris med hollandaisesås och knaperstekt pancetta

Första gången jag provade flygfyrens egna Pancetta fänkål. Det är en lufttorkad fläsksida av gris från Roslagsgris på Väddö. Flygfyren har själva styckat grisen och sen producerat pancettan i sitt egna charkuteri. Sånt gillar jag, en gris som haft det bra på Väddö och sen lokalproducerad produkt. Men inte nog med det så var det även en väldigt god pancetta. Att den är lufttorkad och smaksatt med fänkål gör att den ger en helt annat smakupplevelse än om man använder vanligt bacon. Rekommenderar verkligen att du testar!

4 portioner
1 pkt vit sparris
Ca 100 g pancetta fänkål
Hollandaisesås:
150 g smör, brynt
2 äggulor
1 msk vatten
1 msk äppelcidervinäger
1 krm strösocker
Salt
Cayennepeppar

Vispa äggulor, socker, vinäger och vatten över vattenbad tills det börjar tjockna. Tillsätt sedan smöret, droppvis under vispning. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Skala sparrisen och koka den 4-6 minuter i lättsaltat vatten. Knaperstek pancettan och hacka den sedan i mindre bitar. Lägg upp sparrisen på 4 tallrikar, fördela såsen över. Strö sedan över den knaperstekta pancettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar