Sidor

tisdag 16 april 2019

Ugnsomelett

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Att jag inte tänkt på att göra ugnsomelett förut! Jag är nämligen riktigt dålig på att göra omelett i stekpanna... men i ugnen är det ju svårt att misslyckas!

4 portioner

5-6 ägg
3 dl mjölk
Smör till formen
Salt och peppar

Till servering:
Prinskorv, knappt knaperstekt bacon, gräddstuvade kantareller eller stuvad vårlök med tärnad renstek samt stekt nypotatis överströdd med finskuren gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form som du sedan kan ställa fram på bordet. Värm upp mjölken till nära kokpunkten. Vispa ägg, salt och peppar lätt med visp. Häll i mjölken och vispa ytterligare några tag. Häll smeten i formen. Grädda 15-20 minuter tills omeletten har stannat och börjar få små bruna blåsor på ytan, dvs. Blivit fast men ändå ser krämig ut. Låt den inte stå för länge i ugnen, för då kan den vassla sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar