Sidor

tisdag 16 april 2019

Dubbelpanerad gösfilé med remouladsås

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Väldigt gott! Rekommenderas!

4 portioner

4 gösfiléer (a 150 g)
1 tsk salt
1 1/2 dl finriven parmesanost
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 lättvispat ägg
2-3 msk smör

Remouladsås:
2 ättiksgurkor
1/2 dl syltlök
1 dl majonnäs
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10 %)
1 tsk fransk senap
1 krm salt

Tillbehör:
Kokt färskpotatis
Citron

Fintärna ättiksgurkan. Hacka syltlöken. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering. Salta fiskfiléerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost- och ströbrödsblandningen. Bryn smöret och stek fisken 2-3 minuter på varje sida till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar