Sidor

måndag 18 mars 2019

Ugnsbakad falukorv med rotselleripuré

Ett till recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Perfekt vardagsmat! Vem gillar inte falukorv liksom.

4 portioner

500 g falukorv
1 tomat
4 msk skånsk senap
100 g riven ost

Rotselleripuré:
600 g rotselleri
1 gul lök
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt

Garnering:
1/2 ask smörgåskrasse

Tillbehör:
Sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Snitta korven med ett par centimeters mellanrum. Lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter. Skala  selleri och lök och skär båda i mindre bitar. Koka selleri och lök i saltat vatten 15-20 minuter, tills de mjuknat. Sila och mixa blandningen tillsammans med creme fraiche till en slät puré. Smaka av med salt. Strö hackad krasse över både korven och purén. Servera gärna tillsammans med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar