Sidor

onsdag 20 mars 2019

Senapskotletter med gnocchi

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Såg väldigt gott ut på bilden, så hade ganska så höga förväntningar. Men visst, det var helt okej.

4 portioner

4 fläskkotletter med ben (900 g)
1 msk vitlöks- och chiliolja (zeta)
1 tsk salt
2 1/2 dl torr cider
2 msk grovkornig osötad senap
3 dl vispgrädde
800 g färsk gnocchi
2 krm salt
1/2 dl strimlad bladpersilja

Skär bort fettkanten på kotletterna. Lägg dem mellan plastfolieark och banka ut dem lite så att de blir något tunnare. Värm oljan i en stekpanna. Salta och stek kotletterna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett varmt fat. Häll cidern i stekpannan och koka ca 2 minuter. Tillsätt senap och grädde och koka 2 minuter. Koka gnocchi i rikligt med saltat vatten. Låt den koka 2 minuter så att gnocchi suger upp en del av kokvattnet. Låt rinna av. Smaka av med salt. Strö över persiljan. Lägg upp kotletterna och gnocchi på tallrikar och skeda såsen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar