Sidor

söndag 3 mars 2019

Kycklingvingar i vitlökssmör

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. De blev väldigt goda! Tänker att de skulle passa bra som förrätt eller kanske på en buffé med plockmat. Vi åt dom i alla fall som middag ihop med en god sallad.

16 kycklingvingar
Olivolja
Salt och peppar
Vitlökssmör:
200 g rumsvarmt smör
1 knippe persilja
Ett par kvistar timjan
5-6 vitlöksklyftor
Några stänk worcestershiresås
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200-225 grader. Dela på vingarna och skär bort yttersta leden. Dra försiktigt ned kycklingköttet mot den tjockaste delen så att benet blir synligt. Pensla med olivolja, salta och peppra. Ställ vingarna på kant i en smord ugnssäker form så att benen pekar uppåt. Stek dem frasiga i mitten av ugnen ca 15 minuter. Gör under tiden vitlökssmöret. Finhacka persilja och timjan. Krossa vitlöken. Rör ihop alla ingredienser. Pensla vingarna rikligt med smöret eller klicka på det. Fortsätt stekningen tills smöret smält, kycklingen är genomstekt och hela rätten bubblar. Servera rykande varmt med exempelvis nybakat vitt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar