Sidor

tisdag 5 mars 2019

Dansk kycklingsallad

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Har aldrig gjort sallad med currydressing förut! Den var väldigt god och fräsch!

4 portioner

1 liten grillad kyckling
1 stor gul paprika
1 stor röd paprika
1-2 knippen rädisor
1 saftigt, smakrikt päron
1 näve grovt skuren blandsallad
1 näve ruccola

Dressing:
1 vitlöksklyfta
1 msk currypulver
Ca 2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk Sweet chilisås
1 msk vatten
1 1/2 dl olja
1/2 tsk strösocker
Salt och peppar

Gör dressingen först, gärna dagen före så att smakerna hinner gifta ihop sig ordentligt. Skala och krossa vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser och vispa dressingen krämig. Smaka av att kryddningen blivit bra. Stycka kycklingen. Skär köttet i grova strimlor. Kärna ur och strimla paprikorna. Dela rädisorna i klyftor. Dela päronet i fyra klyftor, ta bort kärnhus. Skär sedan klyftorna i lövtunna skivor. Blanda alla ingredienser utom ruccolan i en vacker glasskål och ringla över dressingen. Blanda lätt och lägg på en näve ruccola. Ta gärna några extra tag med pepparkvarnen över hela härligheten och servera genast med mörkt rågbröd och riktigt smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar